Senior Dating – Her er de 18 bedste sider

Der findes efterhånden rigtig mange datingsider på nettet. Både dem for folk med specielle præferencer, dem for folk med høje uddannelser og ikke mindst datingsider for folk, der er en del af segmentet ´det grå guld´.

Fordi det er en jungle at finde rundt i, hvad der er guld og hvad, der er svindel, når det kommer til et marked som online dating har jeg sat mig for at anmelde de forskellige sider.

Anmeldelserne er lavet ud fra et synspunkt, der bygger på, hvor brugervenlige siderne er i forhold til netop seniordating.

Herunder finder du altså min anmeldelse af de bedste datingsider, så du kan finde dem, der passer bedst til dine ønsker og kriterier.

Bedste senior-datingsider
1.40plus.dkSe siden
2.Senior.dkSe siden
3.50plusmatch.dkSe siden
4.Singles50.dkSe siden
5.Nextlove.dkSe siden
6.Partnermedniveau.dkSe siden
7.Scornu.dkSe siden
8.Sexhunt.dkSe siden

Top 3 bedste seniordatingsider

På denne liste finder du de sider, der er lavet specielt til seniorer og som har et alderskriterie du skal opfylde for at kunne skrive dig op. Her finder du muligheder for at finde alt fra venskab til kærlighed med andre på din egen alder, med samme interesser og måske også i samme område.

Det er en hyggelig og behagelig måde at lære hinanden at kende og måske også finde kærlighed eller venskab.


1.   40plus.dk – Mest seriøse brugere

40plus.dk

Siden etableringen i 1993 har denne side været det foretrukne datingsite for rigtig mange, der er på udkig efter en senior date. Det behøver ikke at være pensionister, men er du over 40, så er det et rigtig godt sted. Denne side har uden tvivl de mest seriøse og aktive brugere i segmentet for ’dating seniors’.

Med over 60.000 brugere har du også stor mulighed for at finde nogen, der kunne være interessante for dig og interesserede i at lære dig at kende. Det er en sjov og spændende side men mange gode features, som du får adgang til, hvis du vælger at tegne et abonnement. Prisen på abonnementet ligger på niveau med de fleste andre sider af samme slags og du får mange gode muligheder for dine penge.


2.   Senior.dk – For de ældste

senior.dk

Endnu en af de sider, der henvender sig til dig, der er interesseret i dating 40+ eller dating 50+ og her er der lagt stor vægt på at brugerfladen henvender sig præcis til de brugere den er lavet til. Derfor finder du ikke så mange features og sjove gimmicks på denne side som på mange af de andre konkurrenter, men i stedet en helt enkelt side, der henvender sig til dating over 50. Det er den side på listen, der henvender sig til de ældste brugere og derfor også har den højeste gennemsnitsalder hos deres brugere.

Det er en side, med mange brugere indenfor segmentet og en pris, der ligger lige omkring den jeg kunne kende fra andre lignende sider. Hvis du gerne vil have en datingside uden dikkedarer, hvor du kan finde andre singler i plus 50 dating segmentet, så er dette et godt sted for dig.


3.   50pulsmatch.dk – Mest brugervenlige

50plusmatch.dk

Her er den mest brugervenlige side på listen. Den henvender sig til seniorer, der er på udkig efter alt fra venskab til kærlighed og alt imellem. Du skal være fyldt 50 for at kunne oprette en profil og skal derfor også være på udkig efter et match i denne aldersgruppe.

Det er en side, der primært henvender sig til seriøse seniorer, der gerne vil finde en partner og derfor er det et godt sted for dig at starte jagten på kærligheden.

Prisen ligger i den høje ende af gennemsnittet, hvis du holder dig til en måneds abonnement, men bliver væsentlig billigere jo længere du indvilliger i at blive.

Dybdegående anmeldelser af alle siderne

Herunder finder du en mere dybdegående anmeldelse af alle de datingsider, der er tilgængelige herhjemme inklusiv de tre på listen herover. Jeg har samlet et overblik over de mange forskellige sider og inddelt dem i underkategorier, hvor det giver mening. Er du for eksempel på udkig efter frække datingsider, så finder du dem nederst på siden sammen med en række andre, større sider, der henvender sig til singler i alle aldre. Siderne herunder har jeg forsøgt at liste i den rækkefølge jeg vil anbefale dem i, når det handler om dating for ældre.


1.   40plus.dk

40plus.dk

Hvis du er på udkig efter en side med seriøse brugere, der henvender sig til brugere over 40, så er Match.com et rigtig godt valg. Det er en af Danmarks større sider, men siden har også stor succes i vores nabolande, der også nyder godt af det store udbud af singler i alle aldre.

Fordele/Ulemper

Fordelene ved denne side er, at selv om der er stor spredning på brugernes alder, så er det primært seriøse singler, der glæder sig til at finde en partner. Det er både mulighed for at finde en seriøs partner, en casual flirt eller et mere intimt møde, hvis du er på udkig efter det.

En anden fordel er, at selve siden er brugervenlig, men stadig har rigtig mange gode features, der gør den sjov og spændende at bruge. 

Ulemperne er, at kundeservice ikke er den hurtigste, når det kommer til hjælp med både det tekniske, men også det mere personlige. Selv om siden er stor, så er der ikke så mange profiler, som på de helt store konkurrenter.

Antal brugere og aktivitet

Det er en stor side, men relativt mange brugere i den aldersgruppe, der hedder 25-50år og mange rigtig gode aktiviteter, der annonceres på siden.

Med omkring 60.000 brugere i Danmark har du en hel del singler at vælge imellem på din jagt efter en date eller flirt. Kønsfordelingen er meget lige i forhold til andre sider og ligger på omkring 56% mænd og 44% kvinder, men det varierer efter hvor du læser. Der er dog en konsensus om, at der er flere mandlige brugere end der er kvinder.

Prisen

De findes gratis datingsider, men ønsker du en mere seriøs side, der bliver vedligeholdt og sørger for at fjerne falske og inaktive profiler, så koster det lidt. Fordelen ved match.com er, at du har muligheden for at spare rigtig mange penge, hvis du binder dig for længere tid.

For en måned betaler du 199,-

For tre måneder 149,- pr måned og

For seks måneder koster det bare 79,- pr måned,

Brugervenlighed

Siden er yderst brugervenlig. Den har en række sjove features, der gør det let og mindre udfordrende at komme i kontakt med interessante profiler du falder over.

Der er mange muligheder og vælger du et abonnement får du adgang til endnu flere fede features.

Ud over siden på nettet kan du også finde en Match.com app, der gør det lettere at connecte med andre singler mens du er på farten.

Detaljer og specifikationer

Siden har eksisteret siden 1993 og findes i mange lande verden over. Det betyder også, at du både kan date herhjemme, men også på kryds af landegrænser.

Siden er kendt for sit logo og sin brede brugerflade, der spreder sig over flere årtier og forskellige præferencer, så du har stor mulighed for at findeen partner, der leder efter præcis det samme som dig.


2.   Senior.dk

senior.dk

Vil du have en dansk datingside for de ældste, der yder rigtig god service, når det kommer til opbygningen af din profil og har mange aktive singler at vælge imellem, så er Dating.dk et rigtig godt valg for dig! Siden er let at overoverskue og besøges af singler i alle aldre, der er på jagt efter kærlighed, flirt og venskab.

Fordele/Ulemper

Fordelene ved Dating.dk er klart, at der findes en unik søgefunktion, der giver dig muligheden for at søge blandt de mange profiler. Desuden er siden rigtig god til at arrangere sjove samlinger for singler over hele landet.

Ulemperne er, at siden ikke bruger personlighedstests til at matche dig med passende singler og er du ikke betalende bruger, så er der meget begrænset adgang til de mange features.

Antal bruger og aktivitet

Der er ikke nogen præcise tal på, hvor mange bruger der er på siden, men du finder over 100.000 singler, der har en profil på siden og der giver dig et stort udvalg at udforske i din jagt på en partner.

Prisen

Du kan oprette en gratis profil på Dating.dk, men vil du have adgang til de mange features og kontaktmuligheder der ligger på siden.

Det koster som udgangspunkt 149kr/måned at være tilmeldt siden og få adgang til de mange spændende profiler og features.

Brugervenlighed

Fordi det er en dansk side, er den let overskuelig og sproget er let at forstå. Brugerfladen er meget klassisk om end lidt kedelig, men du har alle de mest anvendelige features lige ved hånden, så søger du en side, der er let overskuelig og er let at finde rundt på, så er dating.dk et godt bud.

Siden tilbyder også en app, så du kan tjekke dine matches på farten.

Detaljer og specifikationer

Siden har eksisteret siden 1998, hvor den blev lanceret herhjemme, som Danmarks første nationalt baserede datingside. Den har siden været besøgt at en stor del af landets singler, hvilket også afspejles i det store antal profiler, der findes på siden.


3.   50plusmatch.dk

50plusmatch.dk

Den mest brugervenlige side på listen – uden sammenligning. Der er ingen tvivl om, at hjernerne bag denne side har haft målgruppen i sigte, da de designede siden, for den er både overskuelig, let at anvende og samtidig spændende at besøge. Er du på udkig efter seriøse profiler og en brugervenlig side, så er Single.dk et rigtig godt valg for dig.

Fordele/Ulemper

Den største fordel ved denne side er helt klart brugerfladen og den gode kundeservice, der er tilgængelig for brugere på siden. Desuden er der en rigtig god mulighed for at chatte og quizze med andre brugere og lære hinanden at kende på en anden måde.

Ulempen er, at mulighederne for homoseksuelle seniorer er meget begrænsede på siden.

Antal brugere og aktivitet

Der er ikke så mange brugere på siden, som der er på nogle af de større konkurrenter, men til gengæld oplevede jeg, at brugerne er mere seriøse i deres jagt på en partner – hvad enten der er tale om venskab eller kærlighed.

Er du over 50 og leder efter nogen at dele fritiden og dine interesser med, så er her en god portal, der er fyldt med interesserede og interessante seniorer.

Prisen

Siden her kører med samme princip som de fleste andre. Jo længere tid du binder dig for, des billigere bliver det for dig. Priserne sr i dag således ud:

1 års medlemsskab: 59 kr/md

6 måneders medlemsskab: 79 kr/md

3 måneders medlemsskab: 119 kr/md

1 måneds medlemsskab: 179 kr|md

Brugervenlighed

Som nævnt før er det netop brugervenligheden, der er den største fordel ved denne side. Det er både nemt og hurtigt at udfylde en profil og du behøver ikke at bruge unødig tid på at forsøge at manøvrere rundt i en rodet side, for alt er gennemtænkt og gennemarbejdet, så det bliver lettest muligt for dig.

Detaljer og specifikationer

Siden administreres af et internationalt firma, der har lignende tilbud i en lang række andre nordiske og europæiske lande med stor succes.

Du kan altså med ro i maven oprette en profil på siden, for den er både reel og velrenommeret.


4.   Singles50.dk

singles50.dk

Siden bryster sig selv med at være ’Den eksklusive datingside for singler i den bedste alder’ og er du mellem 60 og 65, så er udvalget også rigtig stort. Siden er både professionelt opsat, har en fantastisk kundeservice og bygger dine match på en lille, men grundig personlighedstest. De mange fordele til trods kan jeg dog ikke sætte denne side højere på listen, fordi den er så dyr i abonnement Du får rigtig mange fordele for pengene og prisen betyder helt sikker også noget for, hvor seriøse brugerne er, så det er op til dig om du vil betale det et abonnement koster.

Fordele/Ulemper

Helt kort, så er fordelene helt sikkert, at du får matches ud fra den personlighedstest ud har lavet og fordi det er en side med relativt mange singler tilknyttet, så opdateres dine matches hele tiden, således at du ikke møder de samme igen og igen. Siden er let overskuelig og har et flot antal passende brugere.

Den største ulempe, som måske snarere er et givent kriterie er, at siden kun henvender sig til 50 plus dating og derfor ikke har brugere i andre aldersgrupper.

Antal brugere og aktivitet

Med et brugerantal på omkring 80.000 har du et kæmpe udvalg af spændende matches at vælge imellem og der er god aktivitet på siden. Primært finder du singler, der er på udkig efter en livspartner eller et længere varende forhold og derfor er kommunikationen også væsentlig mere subtil og voksen end den kan være på andre sider.

Priser

Her adskiller siden sig fra de andre på listen i det den koster væsentlig mere end gennemsnittet. Faktisk skal du af med mellem 349 og 599 kroner/md alt efter, hvor længe du binder dig og det er noget af et spring i forhold til de andre sider på listen. Det er dog ikke kun en dårlig ting, for det spiller en stor rolle i forhold til kvaliteten af de profiler du finder på siden og aktiviteten.

Brugervenlighed

Siden er både overskuelig og brugervenlig, men det er helt klart på deres kundeservice at denne side skiller sig ud. Det er ikke bare hurtige svar, men også både udtømmende og klare.

Desuden er siden let at finde rundt på og du får løbende nye, spændende matches på din liste.

Detaljer og specifikationer

Selve siden bygger sin matchmaking på en personlighedstest med 34 spørgsmål, som du skal svare på inden du kommer ind på selve siden. Siden virker til at være både seriøs og velbesøgt, men det er svært at finde flere informationer på nettet.


5.   Nextlove.com

nextlove.dk

Dette er den eneste side på denne liste, der henvender sig til fraskilte og singler med børn. Der er ikke nogen kriterier for, hvad du skal være, eller have i bagagen for at kunne blive medlem, men konsensus synes at være, at det primært er singler, der leder efter deres ’næste store kærlighed’ – dermed sagt, at der har været andre før.

Det er en side med omkring 25.000 brugere, men det er svært at sige mere om siden, da det er meget småt med information, når du ikke er betalende bruger.

Fordele/Ulemper

Der er rigtig mange fordele ved siden, hvis man skal tro på det, der står rundt omkring. Det er en side, der henvender sig til et helt specifikt segment, nemlig de fraskilte og singler med længere forhold i bagagen, herud over er det let at tilmelde sig og det er yderst brugervenligt.

Ulemperne er, at dit abonnement fornyes automatisk, at du ikke har adgang til de mange funktioner før du opretter dig som betalende bruger og, at der ikke findes en funktion for homoseksuelle brugere.

Antal brugere og aktivitet

Der er omkring 25.000 brugere på siden og kønsfordelingen ligner den, jeg kender fra andre datingportaler, hvor der er en del flere mandlige profiler frem for kvindelige.

Til trods for de mange profiler er det svært at se, hvor meget aktivitet, der er, da mange af profilerne ikke har rørt sig i en måned eller mere. Der er dog flere, der viser interesse indenfor ganske kort tid og siden reklamerer også med aktiviteter for medlemmerne.

Brugervenlighed

Denne side ligger midt i gennemsnittet, når det kommer til brugervenligheden. Den er let at finde ud af og rundt på. Det er hurtigt at oprette en profil og du har rigtig mange sjove muligheder, når du køber et abonnement.

Detaljer og specifikationer

Modsat senior siderne er dette helt kort en datingside, der henvender sig til fraskilte og singler i alle aldre. Den er let at blive medlem af og det tager ikke mange minutter at oprette en profil, desværre er der meget begrænset adgang til andre profiler og features, hvis du nøjes med at oprette den gratis profil.


6.   Partnermedniveau.dk

Partnermedniveau.dk

 Er du single og på markedet for netdating, så har du helt sikkert hørt om denne side. Den adskiller sig fra de andre datingsider for seniorer ved at henvende sig primært til bruger med højere uddannelse. Det er en side med en ekstensiv test, der har over 200 spørgsmål som skal sikre dig det helt rigtige match, når du søger efter en parter med niveau.

Fordele/Ulemper

Fordelene ved denne side starter allerede ved den gratis oprettelse og den omfattende test, der med sikkerhed sørger for at skille fårene fra bukkene allerede i første hug. Herefter kommer den brugervenlige platform og de et stort antal seriøse brugere, der matches på baggrundt af den omfattende algoritme bag testen.

Ulemperne ligger i den tunge ende, for det er dyrt at være medlem – en del dyrere end på de gennemsnitlige sider, hvilket betyder, at du burde få adgang til et større antal gode og udførlige profiler. Problemet er bare, at der er væsentlig færre profiler at vælge imellem end på mange de konkurrerende sider og, at en stor del af dem ikke har et profilbillede, hvilket er en af de største NO-GOs i online dating.

Antal brugere og aktivitet

Siden har omkring 120.000 brugere herhjemme men omkring 6 millioner på verdensplan og netop derfor virker siden også både professionel og opdateret.

Der er ingen tvivl om, at siden henvender sig til seriøse brugere på 30+, der er på udkig efter noget mere og dybere end blot one-night stands eller flirter.

Brugervenlighed

Det kræver tid at svare på de 200 spørgsmål – men du behøver kun at gøre det en gang og herfra giver det mening at bruge tiden fornuftigt. Det er nemlig dine svar algoritmen bruge til at finde og foreslå passende matches til dig.

Selve siden er overskuelig og brugervenlig – for alle aldre og alle niveauer af teknisk kunnen.

Detaljer og specifikationer

Siden køres af et tysk firma, der ud over denne side også har en række andre datingsider verden over. Det drejer sig ikke kun om datingsider for seniorer, men alle former for dating. Med omkring 200 ansatte tager firmaet deres arbejde alvorligt, hvilket også afspejles i deres kundeservice og sideopbygning.


De frække

Er du ikke på udkig efter en livspartner eller kærlighed og venskab, så findes der også en række lidt mere krydrede datingsider, der henvender sig til dem, der er på udkig efter en fræk aftale eller bare lidt pikant selskab. Jeg har kigget på siderne og forsøgt at anmelde dem kort med dating over 50 for øje. Anmeldelserne er lidt kortere, for siderne har som sådan ikke den optimale relevans for dette emne.


Scornu.com

scornu.com

200.000 brugere i alle aldre, der alle er på udkig efter en partner. Her er det vigtigt, at du gør dine intentioner meget klare, for der er rigtig mange, der primært bruger denne platform til at finde casual dates og frække aftaler.

Fordele/Ulemper

Siden er perfekt til det, den er lavet til – nemlig at finde en, der har de samme interesser og intentioner som dig selv. Den er let at anvende og giver dig et hav af muligheder for at finde en at dele din passion med.

Antal brugere og aktivitet

200.000 brugere herhjemme og rigelig med aktivitet er noget af det, der gør denne side så attraktiv, men du skal være opmærksom på, at der er mange, der bruger siden til at finde ’hook ups’ og altså ikke er på udkig efter længerevarende forhold.

Brugervenlighed

Siden er den mest simple på denne liste og det kan godt virke afskrækkende på nogle. Det er der dog ikke nogen grund til. Dem, der står bag siden har bare besluttet, at det er profilerne og brugerne, der er de vigtigste og ikke hverken grafik eller features.

Detaljer og specifikationer

Siden er dansk og har et dansk hovedsæde. Derfor kan du også være helt sikker på, at der altid er både dansk kundeservice og danske bruger.


Sexhunt.dk

sexhunt.dk

Dating 50 plus handler ikke altid om at finde den eneste ene. Nogle gange handler det bare om at finde en fræk date og det er netop det du kan gøre på sexhunt.dk.

Fordele/Ulemper

Fordelene er for dig, der er på udkig efter sex. Det er lige på og hårdt, når du melder dig til her og der bliver ikke lagt fingre imellem.

Ulempen er, at beskedfunktionen og et par af de andre er lidt uoverskuelige at finde rundt i og er du klar på en sexdate lige nu, så kan det lægge en dæmper på humøret at skulle bruge tid på at regne ud, hvordan tingene fungerer.

Antal brugere og aktivitet

Der er mere end 150.000 brugere på siden og aktiviteten ligger væsentlig højere end på de gængse datingsider, men det er stort set kun hook ups.

Brugervenlighed

Det er let at skrive sig op og det tager ikke mere end et par minutter at lave en god profil. Det kan dog være lidt udfordrende at finde rundt i funktionerne.

Detaljer og specifikationer

Siden har rigtig mange gode anmeldelser fra brugere, der har gode oplevelser. Det er en af de mest populære sider herhjemme, så er du på udkig efter en fræk sengekammerat er det et godt sted at gå på jagt.


Erox.dk

erox.dk

Mere end 200.000 frække profiler på denne side, der giver dig adgang til dates med singler eller swingere i hele landet. Siden er udelukkende møntet på dem, der er på udkig efter frække krydderier på sexlivet. Både singler og par kan finde frække oplevelser på denne side.

Fordele/Ulemper

Siden er ikke for børn eller sarte sjæle, for det er udelukkende sex og det lægges der ikke skjul på. Det er både en fordel og en ulempe – alt efter, hvad dit udgangspunkt er.

Antal brugere og aktivitet

Det summer af liv på siden og du vil med sikkerhed få indtil flere frække tilbud, når du logger ind. Med mere end 200.000 profiler er der også nok brugere at vælge imellem til at sikre dig en eller flere frække oplevelser.

Brugervenlighed

Siden er brugervenlig og let at finde rundt på. Der er ikke så mange dikkedarer, så du kan med stor fordel prøve siden også selv om du ikke er teknisk anlagt.

Detaljer og specifikationer

Siden er en af de yngre på listen, men det betyder ikke, at den er dårligere end de andre. Det er en meget gennemført side, der lever fuldt op til ordsproget ’det du ser, er det du får’. Der er med andre ord ikke lagt skjul på noget.


Andre alternativer

Ud over de ovenstående sider, findes der også en lang række andre muligheder. Det drejer sig om de sider, der har en mere bred brugerflade og derfor også har flere brugere. Det er sider, der ikke specifikt henvender sig til 40+ dating eller dating 50+, men i stedet til singler i alle aldersgrupper.

Her kommer en kort gennemgang:


Match.com

match.com

En side, der er rigtig god og alsidig, når det kommer til dating på kryds af landegrænser og alder. Det er en side, der lægger stor vægt på aktiviteter for deres brugere, så du kan med sikkerhed finde noget, der tiltaler dig. Siden er let overskuelig og tilbyder både gratis profiler og abonnementer.


Single.dk

single.dk

Siden nærmer sig 500.000 profiler – det er dog kun omkring 40.000 af disse, der er aktive. Siden er dog rigtig populær og der er ikke mange singler, der ikke har hørt om den eller slået et smut forbi i jagten på den perfekte netdating side.

Er du glad for din mobil eller er du meget på farten, så er det også en af de sider, der er mobilegnede, så du let kan chatte og tjekke din profil på vejen.


Victoriamilan.dk

victoriamilan.dk

Dette er en af de mest udskældte datingsider på nettet. Den er primært henvendt til dem, der ønsker lidt ’action on the side’ eller en affære, som man siger på godt, gammelt dansk. Er det etisk? Måske ikke, men faktum er, at selv om den har delt vandene, så er den godt besøgt og har mange profiler. Det er dog overvejende mænd og mange af dem virker til at være inaktive.

Er du på udkig efter lidt sjov, så tag et kig forbi siden, måske er det noget for dig.


Academicsingles.dk

academicsingles.dk

Navnet siger det hele. Denne side er for folk med højere uddannelse, der er på udkig efter en ligesindet partner. Det er primært seriøse profiler og den omfattende personlighedstest, der ligger til grunde for dine matches skal nok skræmme mindre seriøse ansøgere væk inden de når profilen.

Det er en side, der henvender sig til akademikere – både gennem navn og design.

Søger du en partner med højere uddannelse, så er det er godt bud på en sjov datingside uanset alder.


Cdate.dk

cdate.dk

C står for casual, så her er igen tale om en af de sider, der henvender sig til et mindre seriøst publikum. Dem, der er på udkig efter et frækt eventyr eller en sjov oplevelse med en ligesindet.

Cdate lægger ikke skjul på, hvad det er deres medlemmer søger og netop derfor er siden blevet så populær. Der er ingen misforståelser eller forventninger om andet end hede beskeder og frække møder.


Be2.dk

be2.dk

Siden har omkring 75.000 profiler og henvender sig til singler, der er på jagt efter kærligheden og en livspartner. Det er en af siderne, der henvender sig til alle aldersgrupper, men som har en overvægt at brugere på 40+.

Er du på udkig efter en klassiske dating side, der ikke kun betyder dating for seniorer, men også dating for ligesindede og kærlighedsforbindelser mellem seriøse brugere, så er dette en rigtig god side for dig!


Happy dating!

Det var slutningen på min anmeldelse af de mange gode, anderledes og spændende datingsider du kan oprette en profil på herhjemme. Jeg håber du har fået et godt indblik i, hvad du kan forvente af de forskellige sider og, hvor du har lyst til at starte jagten på kærligheden.

Happy dating!