Sex guides

Klitoris

Information om klitoris og klitoris orgasmer er noget af det, vi får allerflest spørgsmål omkring. Det lille organ er kilden til rigtig mange timers god fornøjelse, men overraskende mange ved ikke nok om, hvordan de kan stimulere klitoris. Sexolog Vivi Hollænder guider dig til klitorissens glæder.

Se hvordan ens partner kan stimulere klitoris i videoen i bunden af artiklen

En undersøgelse fra BT, foretaget af TNS Gallup, viser, at chokerende 58 procent af os kvinder SIMULERER vores orgasmer! Ikke alene er det et meget højt tal, det tyder også på, at det stadig er tabuiseret for os kvinder at italesætte vores behov og lyster, og sætte ord på hvordan vi skal tilfredsstilles.

Bedste sexlegetøj til klitoris orgasmer, klik her

Anatomien bag klitoris

klitoris Klitoris er et kønsorgan, der består af meget mere end den lille knop, der er synlig mellem kvindernes kønslæber. Kvinders klitoris forgrener sig ca. 10 cm. videre op i skedens væv, så klitoris kan blive stimuleret af muskulaturen i bækkenbunden og tryk fra berøringer i skede og anus, og ikke kun ved direkte berøring af spidsen på klitoris. En klitoris orgasme kan opnås ved konstant berøring, enten med tunge, finger eller f.eks. en klitoris vibrator. De fleste kvinder har brug for en længere pause efter en klitoris orgasme, fordi den bliver så utrolig følsom, at alt berøring føles ubehageligt.

Facts om klitoris

Klitoris er et tapformet lille kønsorgan, som er del af kvinders ydre kønsorganer. Klitoris’ eneste funktion på kvinden er ren og skær seksuel nydelse, hvilket er ganske unikt. Faktisk er den eneste kendte undtagelse hos den plettede hyæne, hvor hunner er udviklet, så de også tisser og føder gennem klitoris.

Se videoen herunder om klitoris og de ydre og indre skamlæber:

Til glæde og seksuel gavn

At kalde klitorissen for et seksuelt organ, er ikke helt forkert. Den lille “ært” der kan skabe så megen glæde, har reelt ikke mange andre funktioner, end at skabe ophidselse ved stimuli. Den store seksualvidenskabelige pioner Alfred Kinsey var en af de første, der åbent og videnskabeligt tog diskussionen om kvindens klitoris op. Gennem utallige studier og observationer af den kvindelige orgasme, konkluderede han, at det var overvejende sandsynligt, at kvindelige orgasmer alene kunne opnås på baggrund af stimuli af klitorissen. Senere bakkede de legendariske Masters og Johnson denne teori op.

Durex Intense Orgasme Gel, kendt fra tv reklame, klik her

Klitoris orgasme

Klitoris orgasme er formentlig den form for orgasme, de fleste kvinder har hørt om, og kender. 75-80 % af alle kvinder vil have brug for stimulation af klitoris for at få en orgasme, uanset om det er onani eller sex. Mange vælger at kombinere vaginal eller analt samleje med stimulation af klitoris for at opnå en orgasme. At trække en linie mellem klitoris- og andre former for orgasmer kan dog være svært, for uanset hvilken orgasme man taler om, vil der næsten altid være stimulation af klitoris indblandet.

Vi kan anbefale at prøve denne nye orgasme gel fra Durex, der øger blodgennemstrømningen i klitoris, og giver en mere intens orgasme. Brug den til onani eller sammen med din partner. Nok til 20 orgasmer i en flaske.

Klitoris stimulering

Som oftest opnås klitoris orgasme ved at stimulere klitoris med fingre, tunge (oralt) eller ved brug af sexlegetøj eller et objekt, der bliver brugt på samme måde som sexlegetøj. Nogle af de mest udbredte og populære sexlegetøjer kombinerer stimuli af klitoris med vaginal penetrering. Disse typer sexlegetøj kaldes med en fælles betegnelse for ”Rabbits”, og de blev verdenskendte som fænomen, da Charlotte York fra Sex & The City i 1998 erklærede, at The Rabbit var hendes favorit sexlegetøj.

Sexlegetøj til stimulering af klitoris

Udover den føromtalte Rabbit type af klitoris vibratorer, findes der en række kendte og populære varianter af sexlegetøj, der er velegnet til klitoris stimulation – enten til solo eller parleg.

Den yderst populære bestseller Europe Magic Wand, den prisvenlige men effektive Finger klitoris vibrator, den kraftfulde Mia fra Lelo, der kan oplades via usb stik i computeren og mange andre varianter.

Et godt fif er, hvis du ikke er vant til sexlegetøj, at starte med et produkt i den lavere ende af prisklassen, og derfra drage dig erfaringer om, hvad der har betydning for netop din klitoris orgasme såsom; kraften, da nogle billigere modeller ikke har mulighed for at indstille styrken, hvor lette er de at rengøre – hygiejne er vigtigt, og om de er på batterier eller kan genoplades, hvilket på sigt kan være en økonomisk fordel, da kraftfulde vibratorer på batterier, let bruger batterierne hurtigt op.

Delicious Tingles er en opladelig layon vibrator, som er særdeles velegnet til klitoris orgasmer, da den rammer de udvendige skamlæber, samme tid med at klitoris bliver stimuleret.

køb Delicious Tingles her

Der findes også fjernstyrede æg, som er kombinerede æg og klitorisvibratorer, og som kan bruges sammen med din sexpartner. Gballs2 App er et glimrende eksempel på denne type, og den kraftfulde vibrator, kombineret med det trådløse kontrolpanel, som i dette tilfælde er din egen telefon. Gballs2 er nemlig app styret, og gør den særdeles anvendelig til parleg

Gballs2 App

Leave a Comment

6 Comments

  • Jeg elsker at få en god slikke tur på min klitoris, har aldrig haft problemer med at blive slikket, ved at nogle kvinder siger at de bliver overfølsomme, tror bare det handler om variation, eller brug en layon vibrator med forskellige impulser.

  • Kan se at i har skrevet om Durex Intense Orgasmic gel. Til det vil jeg bare sige at den VIRKER, endelig et produkt som kan det der bliver lovet. Jeg har haft nogle super dejlige orgasmer, siden jeg købte produktet. Skal snart have investeret i en ny, det bliver jo hurtigt brugt;)

    • Der er flere måder at opnå orgasme på, det kun være at du skulle købe dig noget sexlegetøj, måske en dildo med vibrator. Ud over sex, er oralsex også en rigtig god måde, prøv dig lidt frem:)