Sex guides

Sexlyster og tabuer

tabuer Hvad er normalt, hvad er langt ude – og hvornår er en lyst ikke længere okay? Hvad vi betragter som normalt og unormalt skifter med tidsånden og er forskelligt fra kultur til kultur.

Speciallyster og tabuer – de mest kendte og klinisk anerkendte:

Ekshibitionisme: Trang til at blotte sin krop/kønsdele for fremmede.
Fetichisme: Anvendelsen af ikke-seksuelle objekter eller dele af en persons krop for at opnå seksuel tilfredsstillelse.
Frotteurisme: Trang og lyst til at berøre eller gnide sig op ad fremmede for at opnå seksuel tilfredsstillelse.
Masochisme: Seksuel lystfølelse ved at afgive kontrol til en dominerende partner. F.eks. ved at blive bundet, få smæk eller blive ydmyget verbalt og fysisk, læs mere om SM her.
Sadisme: Seksuel lystfølelse ved at have kontrol og magt over sin partner. F.eks. ved at påføre smerte, binde eller ydmyge vedkommende.
Pædofili: Seksuel tiltrækning til præpubertære børn.
Transvestisme: Seksuel lystfølelse ved at iføre sig tøj og påtage sig adfærd, der er karakteristisk for det andet køn.
Voyeurisme: Seksuel trang
Sodomi: Sex mellem mennesker og dyr
Golden showers: Tisse på nogen eller selv blive tisset på,

Bedste sexlegetøj til alle lyster, klik her

Sexolog Vivi Hollænder

Sexolog Vivi Hollænder sætter fokus på sexlyster i grænselandet. Seksualiteten er mangfoldig – det har vi hørt før. Og de fleste har også en fornemmelse af, at der er noget, der betragtes som helt okay, og andet, der anses for afvigende og perverst. I dag bruger man ordet parafili, når man taler om seksuelle afvigelser i klinisk forstand. Her i Danmark stod homoseksualitet på sundhedsstyrelsens sygdomsliste helt op til 1981. Også onani har tidligere været anset som skadeligt og usundt. Heldigvis har vi nu et mere tolerant syn på seksualiteten og dens udtryksformer.

Anderledes begær

fetichisme Man kan sige, at parafilier er seksuelle lyster, tabuer og aktiviteter, der regnes for afvigende i forhold til de kulturelle normer, og langt de fleste afvigelser er ganske harmløse og uskadelige. Den kliniske betegnelse for en parafili fremkommer ved, at man sammensætter det græske ord for genstanden og tilføjer endelsen -fili (kærlighed/tiltrækning). F.eks: Adipo (adipositas = fedme) og fili = adipofili. Eller man tilføjer fænomenet endelsen -isme som i fetichisme.

Fetichisme er seksuel lystfølelse knyttet til bestemte genstande, materiale eller dele af kroppen, som normalt ikke betragtes som seksuelle attributter. Det kan f.eks. være fødder, hår eller ekstrem fedme. Fetichisme hører ind under parafilierne. Parafilier kan kræve terapi eller behandling, hvis personen har svært ved at få sexlivet til at fungere, eller hvis parafilien medfører sociale og psykologiske problemer i dagligdagen.

Parafilier, som indbefatter kriminalitet og gør skade på andre mennesker, skal altid behandles. Eksempler her er pædofili (sex med børn) og nekrofili (sex med døde mennesker). Dog er der meget delte meninger om parafilier overhovedet kan helbredes. Psykologer og psykiatere er rimelig enige om, at de særlige seksuelle præferencer grundlægges tidligt i barndommen og indlejres i personligheden. Trangen og driften vil være til stede resten af livet.

Medicin mod sexlyst

I behandlingen af de skadelige og kriminelle parafilier vil der derfor ofte indgå en form for medicinering, der fjerner sexlysten generelt. Behandlingen af de harmløse parafilier, der  ikke skader nogen, vil i stedet bestå i at få personen til at acceptere sit tændingsmønster og udleve det på en socialt acceptabel måde. I klinisk forstand vurderer man en person til at have en parafili, hvis han eller hun er 100 % afhængig af bestemte genstande eller situationer for at kunne opnå seksuel tilfredsstillelse. Eller hvis parafilien forhindrer en følelsesmæssig tilknytning til en partner. Set i det lys er der ikke så mange mennesker med en “ægte” parafili. De fleste mennesker med afvigende lyster har kun brug for at udleve disse en gang imellem, og de er også i stand at indgå i følelsesmæssige forhold til en partner. Et parforhold mellem 2 mennesker, der deler den samme parafili – som for eksempel en voldsom glæde ved regntøj og gummitøj – kan være særdeles velfungerende.

Fra barndommen

masochist I den klassiske kliniske sexologi hælder man til den opfattelse, at en fetich eller parafili opstår på grund af et svigt eller afsavn inden for de første 3 år af barnets liv. Men den norske læge og sexolog Esben Benestadt og psykolog Elsa Almås har en anden forklaring: Deres bud går ud på, at parafilien eller fetichen bliver koblet til den seksuelle lyst, ud fra den situation eller genstand barnet er i berøring med, når det registrerer de første seksuelle lystfølelser i kroppen. Derved dannes et tændingsmønster, som personen senere i livet føler sig draget af. De mest udbredte feticher er f.eks. knyttet til fødder, strømper og fodtøj der er lavet af bløde eller skinnende materialer som silke, satin, blonder, lak eller læder.

Forestil dig det lille barn, der sidder under spisebordet og mærker en spirende lystfølelse, mens det iagttager gæsternes ben – de strømpebeklædte dameben og de fine blanke sko. Måske studerer barnet snørebåndene, løsner dem og leger med dem, og måske er det derfor, at vi ser snører gå igen i mange forskellige variationer i lingeri og fetichtøj. Hvis vi følger denne teori betyder det så, at sadomasochister har oplevet lystfølelse i forbindelse med, at de er blevet slået eller selv har slået andre, da de var børn? Nej, lysten til SM har ikke sammenhæng med en særlig voldelig barndom, men dybest set handler SM heller ikke om vold, men om at tage og afgive kontrol, og det er ikke usandsynligt, at den første seksuelle lystfølelse kan være opstået i en situation, hvor barnet har oplevet, at kontrol over tingene eller det modsatte – har følt sig hjælpeløs og udenfor kontrol. Hvis du ønsker generelt at tage mere kontrol over dit liv, udseende og lignende. Så vil vi klart anbefale, at du læser mere her: https://stayclassy.dk/kvinder/ 

Et strejf af kink

Hvad vi anser som afvigende er kulturelt bestemt og i dag betragtes det som normalt, at lak, læder, piske, håndjern, blindfold og andre elementer fra SM-universet har gjort sit indtog i mange soveværelser. Her er der ikke nødvendigvis tale om tændingsmønstre eller feticher, som man er afhængige af, men at det bliver brugt som et krydderi til sexlivet. Mange har også en gnist af voyeurisme og ekshibitionisme, når de finder det pirrende at dyrke sex offentlige steder – tanken om at blive opdaget eller se andre gøre det samme øger lystfølelsen og giver et ekstra kick.

masochisme

Seksuel ophidselse ved erotisk beklædning er forholdsvis almindelig. Lingeri, strømper, lange støvler og stilletter er typisk forbundet med erotik. Nogle mænd kan blive ophidset alene af kvindeundertøj – de behøver så at sige ikke selve kvinden – blot hendes undertøj eller sko. De bliver seksuelt ophidsede af at berøre, snuse til eller selv iføre sig tøjet eller skoene. Denne trang kan være så stærk, at de drives til at stjæle eller købe brugt undertøj og fodtøj. Det hele skal helst dufte af kvinde, så derfor dur det ikke at købe nyt i butikkerne.

Kvinder som har et fetichistisk forhold til tøj og sko har det noget nemmere end mænd. De færreste skænker det en tanke om de store skosamlinger og skuffer, der bugner af lingeri, har et seksuelt formål, eller om det bare er resultatet af et overforbrug. Det giver sjældent anledning til mange løftede øjenbryn, hvis en kvinde har trang til at iføre sig herretøj – det vil såmænd dårligt blive bemærket, medmindre det er specielt iøjnefaldende.

Derimod er det velkendt, at kvinder kan have en forkærlighed for mænd i uniform.Denne lyst kan være så stærk, at nogle kvinder udelukkende søger partnere indenfor et bestemt erhverv. Mandens uniform er en forudsætning for, at hun kan tænde på ham. Regntøj har også forholdsvis mange seksuelle tilhængere. Nogle mennesker er kun i stand til at få udløsning, hvis de er iført et eller flere lag regntøj.

Bedste sexlegetøj til alle lyster, klik her

Urinsex – Golden showers

Urinsex Hvis du fantaserer om Golden Showers – at tisse på nogen eller selv blive tisset på, er du langt fra alene. Urinsex er helt klart på listen over seksuelle ting, der langsomt bliver mindre tabu, men stadig for langt de fleste fy-fy. Urinsex har som tabuer i det hele taget den her forbudthedsfaktor, der kan være med til at gøre tanken ekstra appellerede. Derudover kommer tis jo ligesom ud meget tæt på der, hvor vi har allerflest nervetråde og seksuelle sansninger.

Desuden er appellen i urinsex et element af henholdsvis dominans eller underkastelse: At pisse på nogen i bogstaveligste forstand er en meget tydelig markering af magt – og af territorium, omtrent som en hund. Ret primitivt. Det kan være svært at foreslå et Golden Shower og endnu mere umuligt “bare” at introducere undervejs.

Helserisikoen behøver du dog ikke bekymre dig om. Urin er sterilt – i modsætning til ekskrementer, der er fulde af bakterier, og som du kan blive syg af at lege med. Du kan jo starte med at lege lidt med tis med dig selv. Kæl for dig selv, og når du er tændt, så sæt dig på hug og tis – med en hånd under, så du kan mærke den varme væske.

Sodomi – sex med dyr

Sodomi – sex mellem mennesker og dyr – er dybt tabubelagt. Det bliver betragtet som både ulækkert og moralsk forkasteligt. Der er stor forskel på at tænde på tanken om selv at have sex med dyr og at blive tændt af at se på dyr, der har sex indbyrdes.

NB: Det er ulovligt og du bør derfor ikke gøre det.

Der er noget… nå ja, dyrisk over dyr, der har sex, og driften er meget tydelig. Kilder det i trusserne, når du ser en hingst rulle et stort, erigeret lem ud? Det gør det for de fleste kvinder. Og selv hvis billederne dukker op i hovedet igen, når du onanerer, er der ingen grund til alarm. Hvad der sker på tankeplan, skader ingen. Hvad der sker i virkeligheden er noget andet.

Bedste sexlegetøj til alle lyster, klik her

Tal om din sexlyst

Tabu er alt det, vi “ikke taler om”. Det kræver mod at sætte ord på, men ofte viser det sig, at man slet ikke er den eneste, der går rundt med nogle tanker, der rækker ud over det “almindelige” regelsæt. Det kan være helt befriende at få sat ord bag tankerne. Og ikke mindst, så kan man måske endda også finde nogle ligesindede, som har det på samme måde, og som man kan dyrke det sammen med, så længe det er inden for lovens grænser.

Leave a Comment

4 Comments

  • Der er ikke noget mere intimt og frækt end Urinsex. Jeg båder giver og tager Golden showers, og jeg nyder det.

    Har du endnu ikke prøvet det, så kom i gang!

  • Urinsex er mega frækt, min fyr ønskede nogle gange at jeg skulle give ham urinsex, men efter at jeg er begyndt at eksperimentere med sprøjteorgasmer, (bruger en god g-punkts vibrator) Har det ligesom taget lidt over. Min fyr nyder at blive sprøjtet til, og jeg syntes det er smadder frækt, og hører ham ligge der og synke mine liderlige safter. Han siger at det har en dejlig smag, da det ikke smager af pis.

  • Urinsex er meget frækt, lige ind til at jeg prøve en kvinde, som kunne få sprøjte orgasme, de safter smagte noget bedre, og gjorde mig vildt liderlig.

  • Urinsex skal opleves min kæreste og jeg selv bliver enormt tænt når vi ifører os latex med fransk åbning, trusser med hul eller cykelshorts med pis pose med tappehane når hun så pisser mig i munden og i ansigtet, så er det er en dejlig varm følelse, som ikke kan beskrives, da det skal opleves . Vi bruger det som forspil og efterspil da vi begge nyder at gå rundt i latex hele dagen og nyder at blive pisset på hvor og når som helst. Det tænder hun helt vildt på og som hun selv beskriver så vil hun ikke undvære dette da hun får de fedeste orgasmer som jeg også nyder godt af når hun sprøjter. så op på dupperne og slip sexualtøjlerne fri Vi lever kun en gang .Vi udøver også dette med nogle af vores intime venner her sutter og slikker vi før og efter og kommer selvfølgelig også i munden på hinanden, og det smager ikke af pis.